24 mai 2012

Arca lui Noe

Foarte pe scurt: dupa 5 iunie, in Herastrau, va invitam sa vedeti o expozitie avand ca protagonist cel mai dificil subiect fotografic, animalul, in mediu natural. Asta, cat o mai exista si mediul.

Apropos, sunt "printed by myposter", si stativele facute in-house, in laboratorul nostru din subsol :) Imaginile sunt senzationale si ne bucuram de inca un lucru de calitate dus la bun sfarsit.
National Geographic,in parteneriat cu Dr.Reddy’s Laboratories Romania,sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe si cu sprijinul unor companii private,precum si al societatii civile,lanseaza proiectul “Arca lui Noe”, menit sa sensibilizeze opinia publica in privinta biodiversitatii Romaniei – patrimoniu natural unic – si sa propuna solutii concrete de protejare eficienta a mediului sau natural.

Datorita pozitiei sale geografice si a diversitatii reliefului, Romania este o tara privilegiata pe continent prin varietatea si chiar unicitatea multor specii de plante si animale. In conditiile in care peste o treime din teritoriu  o reprezinta muntii si o alta treime padurile, iar urbanizarea s-a facut preponderant in zona de campie, mai avem inca fauna salbatica  cu un fond genetic nealterat de interventia omului. Aceasta zester este de mare valoare pentru continent si lume iar in conditiile globalizarii,ne revine o mare responsabilitate sa o transmitem generatiilor viitoare. Din pacate aceasta fauna este supusa presiunilor de tot felul precum braconajul, poluarea prin deversarea deseurilor toxice sau chimizarea excesiva a agriculturii,dar mai presu de toate, pierderea habitatului printaierea necontrolata a padurilor. Pentru a ne faca o idee espre amploarea fenomenului este sufficient sa mergem intr-o zi cu masina pe un drum de munte: pe langa versantii despaduriti, coloanele de camioane grele incarcate cu busteni grosi stau drept dovada dezastrului ce se petrece in paduri.

Proiectul “Arca lui Noe” doreste sa realizeze o constientizare a opiniei publice asupra acestor probleme usor indepartate din orizontul nostru imediat prin organizarea unei expozitii itinerante prin orasele tarii cu imagini surprinse de cativa dintre fotografii pasionati de locul in care traiesc si care doresc sa isi aduca contributia prin mijloacele pe care le stapanesc cel mai bine la acest demers deloc lipsit de importanta.Cristian Lascu, speolog si jurnalist,redactor sef la National Geographic Romania si promotor al proiectului, Silviu Petrovan, PhD in biologie la Universitatea Hull,UK, promotor al proiectului, Marian Balasoiu, absolvent de medicina si manager al proiectului, Silviu Matei, fotojurnalist si initiator al proiectului Costas Dumitrescu, fotograf si initiator al proiectului si Helmut Ignat  au contribuit cu fotografiile pe care le veti putea privi incepand cu 5 iunie in parcul Herastrau din capitala.

In afara acestui demers de constientizare,proiectul “Arca lui Noe” doreste sa produca si o schimbare legislative care sa conduca la o protectie sporita a faunei,luptand pentru fiecare specie,pentru fiecare caz in parte. Rasul,un animal enigmatic,este prima specie careia ii acordam o atentie speciala.

Mai multe detalii aici: http://www.f64.ro/blog/2012/05/21/expozitie-foto-arca-lui-noe/Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua ! Am vazut pe facebook un SOS din strainatate, referitor la un ursulet necajit si vai de mama lui , care locuieste in Parcul Zoo COZIA,Piatra Neamt . Suntem impresionati de suferinta lui . Salvati-l, va rugam. Sa va dea Dumnezeu sanatate !

Trimiteți un comentariu

Pentru orice comentarii folositi cu incredere formularul de mai jos: