5 decembrie 2012

Marul. Expozitie de fotografie.

Marti, 4 decembrie 2012, a avut loc vernisajul expozitie Marul, a artistilor Szabó Tamás, Crina Prida, Dorel Găină G+G şi Tomi Tóthpál. Un pic de MyPoster s-a dus la Cluj. Vizionand imaginile de la vernisaj, nu putem spune decat "Let's rock"! Sau "Come get some"?


Mai multe imagini aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200126538794985.197939.1496060103&type=3
SZABO TAMAS – artist fotograf clujean de mare anvergura – un senior al fotografiei transilvanene - Szabo Tamas a participat la numeroase saloane nationale si internationale de fotografie, din Japonia pâna în Hawaii, precum si la expozitii personale si de grup. Este membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din România din 1965. În 1978 a fost primit în Federatia Internationala a Fotografilor (FIAP), din cadrul UNESCO. Fotografiile sale au ajuns sa fie publicate în 168 de albume, în ziare si reviste din tara si strainatate. Szabo Tamas a ilustrat mai mult de 150 de carti, în limbile româna si maghiara, de la lucrari de folclor la scrieri de calatorie, în cei peste 60 ani de cariera.

“În imaginile mele este vorba despre povestea fructului interzis "de la szabo citire" sarpele a oferit marul Evei, Eva mai departe lui Adam; amândoi au mâncat din fructul interzis si din aceasta cauza sufera omenirea. Aceasta poveste am dorit sa o redau în câteva imagini "pacatul originar" este titlul sub care se prezinta imaginile mele.” (Szabo Tamas)

CRINA PRIDA – nu agreeaza termenul de “fotograf” – prefer sa ma consider un ‘artist al metanaratiunii’ cu o camera foto alaturi. Reveria mea în spatiul vizual se suprapune sentimentelor si starilor neexprimate ale modelelor aflate în fata aparatului foto; este un fel de autoportret reflexiv, în care la final, oglinda se intoarce si deconstruieste umbra de pe peretele opus, pe care nu mai exista personajul, în schimb se naste limbajul de imagine despre acesta, un limbaj pe alocuri înselator, dark, erotic sau capricios, dar mereu foarte personal”

Expozitii personale si colective in Romania, Ungaria, Statele Unite, Iran. Curator in proiectul Citypulse/Citylab (Statele Unite/ Canada/ Japonia/ Chile), cu numeroase publicatii foto si media in sprijinul unor cauze caritabile. www.crinaprida.com

“Ce s-a întîmplat cu marul de-a lungul vremii de la gradina Edenului si pina la Apple Inc.? Nu mare lucru; forma ispititoare este la fel de senzuala, iar referinta biblica pastreaza neschimbata fascinatia fata de pacat. Daca razboiul troian a pornit de la un mar disputat între frumuseti olimpiene si pamîntene, Wilhelm Tell si Isaac Newton au ales pe cai diferite sa probeze gravitatia cu ajutorul aceluiasi fruct, iar Alba ca Zapada a devenit simbolul avant-la-lettre a unei vag implicate promiscuitati – nu ne mai mira bineînteles ca si în postmodernitate, acelasi ubicuu fruct sta pe dosul celor mai dorite gadgeturi de pe planeta. Femininitate si dorinta, ispita sau cosmar, real si suprareal – iata ideea în jurul careia am realizat imaginile pentru aceasta expozitie.” (Crina Prida)

TÓTHPÁL TOMI - artist fotograf master în productie media (UBB, 2008 – 2010), student al Universitatii de Arta si Design sectia foto video P.C.I. Cluj-Napoca. Cofondator al proiectului cultural CIORCHIN a participat la numeroase expozitii si proiecte foto-video collective, si a realizat în calitate de co-autor diferite materiale publicate în reviste sau albume foto.

“Marul în viziunea mea este usor dar destul de greu de atins; te pune la încercare, este prezent peste tot, în ceea ce facem. Depinde de noi cât de mult savuram si cât de tare muscam din el.” (Tomi Tothpal) http://www.photo-art.ro/

DOREL GAINA G+G - artist vizual, grafician - profesor universitar doctor la Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca.

“Adevarul Cartii Sfinte spune despre faptul ca Eva i-a oferit marul lui Adam; eu cred acest lucru, dar totusi ce s-ar intimpla daca marul i-ar fi fost oferit de Adam Evei...” (Dorel Gaina G+G)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru orice comentarii folositi cu incredere formularul de mai jos: