30 iunie 2017

Scoala de colantare (pe roti)

Învațăm la orice vârstă. 
Pentru BCR, este proiectul Școala de bani pe roți.
Pentru AZERO, a fost școala de colantare. Și masterul.

Pe scurt:

  • Se dă: un camion alb
  • Se cere: să iasă negru (cu buline).

Detaliat:

  • Camionul este spectaculos, cu rulotă escamotabilă, cum ați văzut pe Travel Channel... oarecum.
  • Specificațiile și grafica sunt extrem de detaliate, iar simulările și fișierele grafice sunt din acelea cum fac arhitecții, știți voi... nu neapărat potrivite pentru producție.Pare simplu. Încercati acum să lipiți un autocolant A4 pe o minge de fotbal, astfel încât să nu facă nicio cută, iar mingea sa fie colantată perfect, fără bule. Apoi multiplicați asta la 100 de mingi.

   
Capul tractor (și mama colantarii)


Nu scriu aici câte zile a durat, pentru că există specialiști convinși că îl pot face în 2 zile lucrătoare. Cum, de fapt, am crezut și noi la început.

Fiecare palmă de caroserie a fost câștigată numai după lupte grele, cert e că, după un timp, a început să semene cu cel din specificații, și am trecut la remorcă. Unde a fost la fel de dificil.

 


Asta a fost cam un sfert din lucrare. Pentru cei care nu au remarcat în simulare, camionul are o mulțime de buline bleu-ciel, de 25 mm diametru:

  

Bulinele sunt decupate din autocolant colorat în masă si aplicate peste autocolantul negru, la distanțe bine determinate. Pentru cei care se întreabă de ce nu am personalizat tot materialul din print, le facem cunoscute următoarele precizări:

  • fundalul negru din autocolant colorat în masa este incomparabil mai rezistent decât negrul obținut din print, chiar dacă este laminat cu cea mai bună folie de laminare.
  • În timpul verii, temperatura la suprafața acestuia poate depași ușor 80 de grade, și doar un material special conceput pentru aceast regim va rezista cum trebuie.
  • Orice vehicul îmbrăcat în autocolant necesită tipare ca la croitorieș generarea acestora este o operație dificila, cu mult trial and error, și care nu se poate realiza on-the-fly. Altfel, există riscul major ca bucățile să nu se potrivească deloc la îmbinări.


Și acum urmează partea mai frumoasă. În fine, mai frumoasă doar pentru mine, cel care făceam pozele. Remarcați încadrarea în "plan american", cu tăiere deasupra genunchilor. Nu la încheieturi, pentru că "doare".În faza asta, deja semăna bine cu simularea, iar noi intrasem bine de tot în prelungiri. De obicei nu ni se întâmplă, pentru că de obicei nu ne ocupăm cu lucrări de artă.

   Camionul devenea din ce în ce mai frumos, iar Cătălin și Daniel deveneau din ce în ce mai bronzați.
Rulota a fost colantată si în interior, cu același stil vizual.

Restul, poate îl știți.

Per ansamblu a ieșit foarte bine și ne-au sunat rudele să ne spună ca l-au vazut la televizor.

Am uitat de instrucțiunile de aftercare, dar le las aici, poate le citește cineva:

  • nu spălați camionul cu jet de apă de înaltă presiune, riscă să exfolieze marginile autocolantului
  • distracție plăcută ! (pentru cel puțin câțiva ani, cât este garantat materialul)Note bibliografice și anexe:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru orice comentarii folositi cu incredere formularul de mai jos: